Derde plek voor Maxime Duba in Kasseienomloop Exloo

Kasseien en wind: het is een combinatie die op het lijf is geschreven van Maxime Duba. En dat liet de Alkmaarder in zijn derde koers van het jaar meteen zien. De nog maar 19-jarige hardrijder wist zich in een elite-groepje in volle finale los te wurmen van de eerste waaier, waarna hij als derde over de street kwam. Het eerste podium als beloften.

Vanaf de start scheurde het peloton in de Kasseienomloop van Exloo volledig uit elkaar. Meerdere waaiers vormden zich, waar de koers met de passages over de Drentse keitjes een extra zwaar element had. Naast Duba waren ook Mathis Avondts en Meindert Weulink veelvuldig terug te vinden in de eerste groep van de koers.

Uiteindelijk zou Duba met drie anderen de finale in duiken. Een renner wist in extremis nog te ontsnappen, waar de sprint voor de overige twee podiumplekken resteerde. Daarin sprintte de Noord-Hollander onbedreigd naar de derde stek, op acht tellen van de winnaar.

Uitslag Kasseienomloop Exloo:

  1. Elmar Abma (VolkerWessels cyclingteam) 3:12:07
  2. Niek Hoornsman (VolkerWessels cyclingteam) +0:08
  3. Maxime Duba (Parkhotel Valkenburg) “
  4. Guillaume Vissers (Diftar cyclingteam) “
  5. Lars Loohuis (BEAT Cycling Club) +0:32

13. Mathis Avondts (Parkhotel Valkenburg) +0:54
22. Meindert Weulink (Parkhotel Valkenburg) +1:01

Maxime Duba na de koers: “De finale is door de mannen van VolkerWessels vakkundig uitgespeeld. Richting de sprint voelde ik al dat ik net iets te veel werk had gedaan, waardoor mijn benen vol liepen toen ik naast de latere nummer twee sprintte. Maar ik ben uiteraard tevreden over dit resultaat.”

Foto: CyclingOnline