Schuch komt net te kort om op podium Ronde van Limburg te staan

Vanaf de winter had Mike Schuch een doel in de eerste maand van het seizoen: de Ronde van Limburg winnen. De klimmer uit Leek (Groningen), maar wonend in het Limburgse Sittard, had dus al zijn zinnen gezet om in zijn ‘thuiskoers’ goed voor de dag te komen. Met een zesde plek als eindresultaat was de 21-jarige coureur dan ook niet helemaal tevreden. ‘Ik had hier gewoon op het podium moeten staan’, was Schuch duidelijk na de koers.

De Ronde van Limburg trok uiteraard over de vele beklimmingen die Zuid-Limburg rijk is. Al vroeg in de koers moest het peloton de Keutenberg en Gulperberg beklimmen. Daar ontstonden de eerste gaten in het peloton. Vanaf het zuidelijkste puntje bij Slenaken trok de koers weer richting het noorden, waar na de Cauberg koers werd gezet richting de plaatselijke rondjes rondom finishplaats Beek. In de finale lus lag onder andere de steile Snijdersberg en de kasseien van de Maasberg, met de finish bovenop de Adsteeg.

Een grote kopgroep werd in eerste instantie gemist door Parkhotel Valkenburg. ‘Er reed zestien man weg, zonder iemand van ons erbij’, herinnert Schuch zich. ‘Otto en Stef hebben vervolgens sterk werk geleverd door het gat te verkleinen. Daarna ben ik in mijn eentje naar het eerste gedeelte van de kopgroep gereden, en los ik iedereen die ik voorbij reed.’ Uiteindelijk finisht de belofte op iets meer dan een minuut van de winnaar. ‘Degene die won was de enige die sterker was. Het is denk ik een kwestie van zelfvertrouwen. Ik was sterk, maar had gewoon bij die eerste kopgroep moeten zitten.’

Uitslag Ronde van Limburg, U23 Road Series:

  1. Jarno Widar (Lotto-Dstny Development Team) 4:17:54
  2. Viktor Soenens (Soudal-Quick Step Devo Team) “
  3. Leander van Hautegem (Soudal-Quick Step Devo Team) +0:03
  4. Joppe Heremans (Urbano-Vulsteke cyclingteam) +1:01
  5. Jonas de Schampheleire (Basso Team Flanders) “
  6. Mike Schuch (Parkhotel Valkenburg) “

42. Otto van Zanden (Parkhotel Valkenburg) +1:26
50. Stef Koning (Parkhotel Valkenburg) “

In het algemene klassement staat Schuch na twee manches op plek twaalf. Parkhotel Valkenburg bezit in combinatie met regioteam Noord-Holland de zesde plek in het ploegenklassement. De volgende koers in de U23 Road Series is de Wim Hendriks Trofee in Zeeuws-Vlaanderen. Deze wedstrijd vindt op 23 maart plaats. Twee jaar geleden wist Parkhotel Valkenburg (toen nog rijdend als ABLOC CT) met Tomas Kopecky deze koers te winnen.

Foto: HGRS Media.