Rasenberg wint Omloop der Kempen

Martijn Rasenberg heeft de 75ste editie van de Omloop der Kempen gewonnen. De 22-jarige Brabander was in eigen provincie de snelste vluchter en bekroonde zijn sterke koers met een tweede klassieke overwinning. Vorig jaar was de hardrijder uit Steenbergen al de beste in de Ronde van de Achterhoek.

Rasenberg zag zijn kans in de finale. Nadat een grote kopgroep, met daarin Steijn Oosterveld en Maxime Duba, werd teruggepakt door een sterk uitgedund peloton, maakte Rasenberg de sprong naar twee andere renners. Samen bouwden ze een voorsprong op richting de minuut, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon wanneer enkele teams zich formeerden op kop van het peloton.

Een groot peloton was het allesbehalve. Door het lastige parcours, met veel kasseien en bochten, in combinatie met de vele regenval, werd het een afmattende koers. De snelheid lag daarbij ook nog eens hoog, waardoor de sterkste vooraan overbleven. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde bedroeg de voorsprong van Rasenberg en zijn twee mede-vluchters nog maar vijftien seconden.

En toch hield het trio de voorsprong was. In de laatste rechte lijn begon Rasenberg de sprint vanaf de kop, om die vervolgens niet meer uit handen te geven. In een spannende sprint had de West-Brabander genoeg voorsprong om zijn handen in de lucht te kunnen steken, na een koers van ruim 180 kilometer.

Uitslag Omloop der Kempen, Holland Cup UCI 1.2

  1. Martijn Rasenberg (Parkhotel Valkenburg) 3:51:08
  2. Brent Clé (Deschacht-Group Hens-Maes) “
  3. Hidde van Veenendaal (Metec-Solarwatt) “
  4. Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt) +0:05
  5. Kiaan Watts (Israel-Premier Tech devo) +0:08

24. Steijn Oosterveld (Parkhotel Valkenburg)
26. Maxime Duba (Parkhotel Valkenburg)