Krijnsen derde in Limburg Trofee

Jelte Krijnsen heeft een derde plaats bemachtigd in de Limburg Trofee. De Friese coureur zat samen met Niek Voogt en Stef Koning in de beslissende kopgroep die steeds voor de overwinning. Voogt (zesde) en Koning (zevende) eindigden eveneens in de top tien, na voorbereidend werk te hebben gedaan voor Krijnsen.

De Limburgse koers, die wordt verreden rond de luchthaven van Maastricht, gaat over onder meer de Maasberg, Slingerberg, Snijdersberg en Moorveldsberg. Vier korte steile hellingen die de koers karakteriseren. Uiteindelijk zouden slechts 67 renners de koers volbrengen, wat duidt op een slijtageslag. 

In de kop van de koers vonden drie Parkhotel Valkenburg-renners elkaar. Met Krijnsen, eerder dit jaar al ritwinnaar in Tour du Loir-et-Cher, Voogt en Koning zat de ploeg met drie mee in een kopgroep van twaalf. In de diepe finale slonk de kopgroep tot zes coureurs, inclusief Krijnsen en Voogt. Voogt trok de sprint voor Krijnsen aan, die nipt te kort kwam om zijn tweede zege te behalen. 

In extremis wist Koning nog weg te rijden uit zijn groepje, waardoor hij bijna weer de oversteek kon maken naar de eerste groep. Mede daardoor won de ploeg het ploegenklassement van deze rit, en schuift Krijnsen, die in de Slag om Woensdrecht ook al als derde finishte, op naar plek drie in het tussenklassement.

Uitslag Alfa Bier Limburg Trofee, Topcompetitie

  1. Guillaume Visser (Diftar) 4:12:27
  2. Jochem Kerckhaert (BEAT) “
  3. Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg)
  4. Stijn Daemen (VolkerWessels) +0:06
  5. Jasper Haest (VolkerWessels) +0:06

6. Niek Voogt (Parkhotel Valkenburg) +0:09
7. Stef Koning (Parkhotel Valkenburg) +0:14

Jelte Krijnsen na afloop tegenover CyclingOnline: ”Ik kreeg een prima lead-out van mijn teamgenoot Niek Voogt, maar kwam wat te kort. Vorige week was ik twee keer vierde in Denemarken, nu sta ik wel op het podium, maar ik had liever gewonnen. Helemaal fit was ik niet, maar ik had wel op meer gerekend.”