Ploeg toont strijdlust in Flèche du Sud

Parkhotel Valkenburg heeft zich andermaal goed laten zien. In de rittenkoers Flèche du Sud werd een goed klassement gereden, maar ook na de vijf etappes mochten verschillende renners van de ploeg zich melden bij het podium.

De eerste was Jan-Willem van Schip. De hardrijder uit Wageningen zag zijn sterke optreden in de vroege vlucht van de tweede etappe beloond worden met de prijs van de strijdlust. Op het podium kreeg hij hiervoor de roze trui uitgereikt.

De derde etappe zou de koninginnenetappe blijken, met flink wat hoogtemeters. Niek Voogt wist zich goed te handhaven tussen de sterkste renners en eindigde op de beruchte klim van Bourscheid als vijfde. Die klassering zou hij ook in het algemene klassement innemen.

Een tijdrit en een laatste etappe resteerde nog. In de rit tegen de klok klokte specialist Nils Sinschek de tweede tijd, op 38 seconden achterstand van de winnaar. Na afloop van de 18.6 kilometer lange chrono kreeg ook Sinschek de roze trui uitgereikt.

Die trui zou een dag later wederom bij Van Schip om zijn schouders hangen. De wereldkampioen op de baan liet zich andermaal zien met vele aanvallen en kopbeurten. Ondanks de bijna drie minuten voorsprong die hij en zijn mede-vluchters van het peloton kregen, strandde zijn poging vlak voor de finish. Maar, zoals gezegd, ook na deze etappe was de strijdlust voor Van Schip.

Toch bleef het daar niet bij. Tot Van Schips verbazing mocht hij nog een keer het podium betreden. En jawel, ditmaal weer voor de roze strijdlust trui. De Olympiër was zodoende niet alleen de meest strijdlustigste renner van de tweede en de vijfde etappe, maar ook van de gehele vijfdaagse koers.

In het algemene klassement wist Voogt zijn top tien plek te behouden en eindigde in Luxemburg op stek zeven, op 1 minuut 54 seconden van winnaar Pim Ronhaar (Baloise-Trek Lions).