Parkhotel Valkenburg Continental Team

OPLEIDEN ZIT IN ONZE CULTUUR

Wat begon in 2006 als Ruiter Dakkapellen, werd in 2014 omgetoverd door Jos van de Mortel naar het Parkhotel Valkenburg Continental Team. Onder leiding van Paul Tabak werd het team vanuit thuisbasis Alkmaar aangestuurd en werd er gekoerst over de hele wereld. Na drie jaar kwam in 2017 het speelparadijs Monkey Town als nieuwe hoofdsponsor op het nieuwe blauwe tenue. Vanaf 2019 werd ABLOC voor vijf jaar gekoppeld aan onze teamnaam. De overwinningen, maar vooral de manier van koersen is in de loop van de jaren nooit veranderd. Altijd heeft dit team het doel om te winnen, waar onze hashtag RideToWin aan te danken is. In 2024 draagt de ploeg weer een groen tenue, met Parkhotel Valkenburg als hoofdsponsor én naamgever. 

Onze visie en doelstellingen

Onze visie is is het ondersteunen van een continentale mannen wielerploeg, bestaande uit een mix van talentvolle jonge renners en oudere ervaren renners, onderscheidend door middel van een professionele organisatie, begeleiding en een resultaatgerichte manier van koersen. Wij faciliteren optimaal op het gebied van kennis, materiaal, training en de samenstelling van het wedstrijdprogramma. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een goede band opgebouwd met leveranciers en organisatoren van wedstrijden.

Onze belangrijkste doelstelling is het laten doorstromen van talenten. Met onze wielerploeg maken we een onmisbaar deel uit van de Nederlandse wielersport. Via onze ploeg kunnen jonge, talentvolle renners zich ontwikkelen tot de wereldtop: wij zijn de tussenstap tussen wielrennen op clubniveau en het wielrennen op internationaal niveau.

Onze eigen opleidingsploeg bij de junioren

Net zoals de ploegen in de WorldTour, zijn ook wij druk bezig met het scouten van renners. Wij zijn echter niet alleen een team dat renners verzamelt door scoutingswerk, maar wij zijn ook druk bezig met het opleidien van onze eigen renners.

Zo is intussen onze eigen juniorenploeg opgericht: het Goudenbod-Parkhotel Development Team. Onze doelstelling? Het opleidien van jonge renners tot prof en een steentje bijdragen aan het ontwikkelen van het Nederlandse wielrennen. Onze juniorenploeg kenmerkt zich door veelal Nederlandse renners die iedere maand strijden voor de overwinning in de grootste juniorenwedstrijden ter wereld.