Callum Macleod

Volg Callum op:

Callum is een van onze buitenlandse renners, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Dit lichtgewicht komt vooral uit zijn voeten als het omhoog gaat. Voordat Callum de op de weg ging koersen, was hij een begenadigd crosser. Met zijn techniek zit het dus wel goed. Probeer dan ook niet om zijn fiets te beklimmen. Zoals wel meer Britten, heeft ook Callum zijn remhendels omgedraaid. Waar het voor de meeste wielrenners gebruikelijk is om de voorrem aan de linkerkant te hebben, is dat voor coureurs aan de andere kant van de Noordzee niet gebruikelijk. Bij hen zit de voorrem aan de rechterkant. Gelukkig weet Callum niet anders meer, dus heeft hij dit seizoen zijn blik op de prijzen gericht. “Ik wil ten eerste mijn teamgenoten helpen om te winnen. Daarnast, wanneer ik in de mogelijkheid kom, ga ik er zelf voor om te winnen!”

Geboortedatum:

08 maart 2000

Geboorteplaats:

Oxford, Groot-Brittanië

Teamlid:

Sinds 2022

Als je geen profwielrenner was geweest, wat dan wel?
Dan zou ik een chiropractor zijn! Het zou mij leuk lijken om andere in de sport te helpen, net als anderen mij hebben geholpen. 
Hoe zie jij jezelf over 20 jaar?

Genietend van het wielrennen en hopelijk gestopt: living life to the max!

Wat is je favoriete team uitrusting?

BORN Cherry caffeine super liquid gel!

Wat is het grootste verschil tussen Nederland en de UK?

Wij rijden aan de linker kant van de weg. Daarnaast hebben jullie zo veel fietspaden en een echte fietscultuur. In het Verenigd Koninkrijk is dat niet zo.

De linkerkant of de rechterkant van de weg?

Left is best 😉

Ervaar je problemen met het rijden aan de rechterkant van de weg?

Nee, eigenlijk niet. Hier moet ik wel even over nadenken, maar het gaat nu heel natuurlijk als ik overkom naar of vanuit Nederland. 

Als jij een merk zou zijn, welk merk en waarom?

Ecolab is een hoogwaardig merk dat zo is gestructureerd dat hulpbronnen worden bespaard en industriële processen worden geoptimaliseerd. Ze zijn zo efficiënt als ze kunnen zijn (ik probeer hetzelfde te zijn) en ze hebben ook een impact door mensen op een positieve manier te helpen (iets wat ik probeer te doen). Ze zijn toonaangevend op het gebied van water en voedselveiligheid/hygiëne. Ze helpen anderen.

Wat vind je leuk om naast het fietsen te doen?

Ik houd van een potje golf en plezier maken met vrienden en familie. 

Wie is jouw jeugdidool?

Mark Cavendish

Het eerste dat je in off-season gaat doen, is:

Weer lekker naar huis terugkeren om mijn familie en vrienden te zien!

Nieuws over Callum

Onze renners