Jan Willem van Schip

Volg Jan Willem op:

Overwinningen: Ronde van Drenthe, Slag om Norg, GP Marcel Kint, etappe Belgium Tour, etappe Olympia’s Tour, etappe Tour du Normandie. Reed eenmaal de Ronde van Vlaanderen (94e). Werd 12e in Gent-Wevelgem 2018. Het is duidelijk: Jan-Willem heeft al een mooie carrière tot nu toe. Maar de inwoner van Wageningen is gretiger dan ooit, en dat wil hij laten zien in het shirt van ABLOC CT. Daarin wil hij niet alleen een belangrijke renner zijn voor het team – met al zijn ervaring -, maar ook zelf presteren staat hoog bovenaan zijn lijstje. Dat gaat Jan-Willem niet alleen op de weg doen, maar ook zeker op de baan. Hij stond al eens op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 en Tokio 2021, maar ook de Spelen van Parijs 2024 staan op zijn planning. Mooie vooruitzichten waar iedereen bij ABLOC CT van mag meegenieten!

Geboortedatum:

20-08-1994

Geboorteplaats:

Schalkwijk, Utrecht

Teamlid:

Sinds 2023

Als je geen profwielrenner was geweest, wat dan wel?

Dan had ik waarschijnlijk wel iets gedaan met mijn studie. Ik heb Bodem, Aarde en Atmosfeer gestudeerd in Wageningen, dus dan had ik iets in de meteorologie, bodemkunde of dijken gedaan. Maar of ik ook daadwerkelijk daar terecht zou komen weet ik niet.

Wat is je mooiste wielerherinnering?

Dat zijn er wel meerdere. Maar ik heb eens een Ierse etappekoers gereden. Ik demarreerde vlak voor een haarspeldbocht waarna we voor de wind draaide. Ik reed daar toen alleen in een grimmige vallei volle bak. Ik hield toen een voorsprong op het peloton van een paar seconden. Dat was echt wel heel vet. 

Omschrijf ons team in één woord:

Gezellig!

Hier wil ik ooit nog eens naartoe fietsen:

Ik wil ooit nog eens een rondje Albanië rijden. Dus via Italië naar Albanië en weer terug.

Als ik terugdenk aan de Spelen, dan...

denk ik ‘had ff doorgefietst in die puntenkoers man, dan had je misschien een medaille.’ 

Dit typeert mij als mens:

Ik ben heel erg enthousiast en benieuwd.

Wat is je favoriete team uitrusting?

Mijn Forte Sportswear snelpak!

Waar krijg je kippenvel van?

Goede muziek.

Welke wielerbaan is de mooiste?

Die van Kali. Dan kijk je vanaf de baan zo over de heuvels!

Wat is het eerste wat je in off-season gaat doen?

Rondje dansen!

Onze renners