Jelle Johannink

Volg Jelle op:

Een echte boer uit het oosten van het land. Jelle kan niet alleen onwijs hard fietsen, maar ook onwijs goed melken, grasmaaien en trekker rijden. In zijn woonplaats Denekamp werkt Jelle namelijk in een echt familiebedrijf op het land. ‘s Ochtendsvroeg moet deze Twent opstaan om naar zijn geliefde koeien te gaan, om vervolgens nog een paar uur in en rond de stal te werken. Maar tijd om te trainen heeft hij ook. Afgelopen jaar werd hij niet alleen Nederlands kampioen bij de Elite zonder contract op de VAM-berg, hij won ook het eindklassement van de Clubcompetitie. Het liefst rijdt hij de hele dag gewoon hard, wat soms nog wel eens voor gefrustreerden ploeggenoten zorgt als Jelle weer eens op kop begint te boren. Maar dat zit hoogswaarschijnlijk in het DNA van Jelle: hard werken op de boerderij, hard werken op de fiets. Zijn nieuwe ploeggenoten genieten onderhand al van zijn vlogs op de trekker. Hopelijk kunnen we dit seizoen ook van de overwinningen van Jelle genieten!

Geboortedatum:

22 oktober 1996

Geboorteplaats:

Oldenzaal, Overijssel

Teamlid:

Sinds 2023

Wie is Jelle?

Een fietsende melkveehouder. Ik ben vrolijk en enthousiast. Ik houd van gezelligheid. 

Hoe ben je begonnen met wielrennen?

Ik was 17 en het voetballen zat, toen ben ik gaan fietsen. Mijn vader kocht voor 135 euro een nieuwe racefiets. Toen ben ik begonnen.

Hoe was je eerste jaar?

Op 1 januari begon ik pas met trainen. Ik wist niet dat ik moest trainen in de winter, dat had niemand mij verteld. Net als bij de voetbal dacht ik dat er een winterstop was. Mijn eerste wedstrijd was de Ronde van Zuid-Oost Friesland. Maar het enige wat ik deed was vol gas trainen. 

Waarom heb je voor ABLOC gekozen?

Van buitenaf zag het er uit als een mooie ploeg. Het programma is erg mooi en ik hoorde al van mijn oud-ploeggenoot Joren Bloem dat het een goede ploeg zou zijn. 

Wat is je favoriete trainingsrondje?

Op de dinsdagavond in Oldenzaal op het baantje. 

Hoe is het leven op de boerderij?

Goed. Je heb vrijheid en het is avontuurlijk. 

Hoe combineer jij de boerderij met de fiets?

Ik heb geluk dat ik het samen met mijn oom doe. Doordeweeks als ik thuis ben dan help ik zo veel als ik kan. En als ik weg ben, op trainingskamp bijvoorbeeld, dan springt mijn vader bij om de koeien te melken.

Wat is je favoriete bezigheid op de boerderij?

Ik vind het vooral leuk om veel verschillende dingen te doen: melken, voeren en grasmaaien bijvoorbeeld. 

Wie is je favoriete koe?

Bertha 23. Die geeft goed wat melk, een efficiënte koe.

Wat is je favoriete Twentse gezegde?

’t Löp wa los. Dit betekent: het komt wel goed. 

Nieuws over Jelle

Onze renners