Luuk Herben

Volg Luuk op:

Fietsen, fietsen, fietsen. Het leven van Luuk draait bijna geheel om de fiets. Als bikefitter zet hij iedereen weer goed op de fiets en ziet hij elk klein detail voor een optimale fietsbeweging. Fietsen poetsen kan hij ook als de snelste, vooral als zijn vriendin weer in de modder heeft gereden tijdens een veldritje in een badkamer-trofee, of als ze op het punt staat om wereldkampioen te worden. De oplettende kijker ziet hem daarnaast nog wel eens na de finish met een warm jasje staan. In de zomer zijn die jasjes niet nodig voor Luuk, want dan rijdt hij zelf de stenen uit de straat, al heeft hij een hekel aan kasseien. “Tenzij het bergop is”, voegt hij daaraan toe. Daar liggen ook de kwaliteiten van deze klimmer, die hoopt op een aantal mooie teamprestaties dit jaar. “En zelf ga ik vol voor een topresultaat  in een UCI-koers die mij goed ligt.”

Geboortedatum:

10 september 2000

Geboorteplaats:

Maastricht, Limburg

Teamlid:

Sinds 2022

Wat is jouw mooiste fietsbelevenis ooit?

De Muur van Geraardsbergen tijdens de Ronde van Vlaanderen voor junioren opdraaien. Dit was op dezelfde dag als de echte Ronde van Vlaanderen voor profs, dus er stond al heel veel publiek langs de kant. Dat bracht ongelooflijk veel sfeer.

Welk land wil je nog eens bezoeken?

IJsland, dat lijkt mij een mooi avontuur en mooi om te fietsen.

Wie was jou grote jeugdidool?

Andy Schleck. Ik heb hem live in actie gezien op de Col du Galibier in de Tour van 2011. Ik was echt gecharmeerd van zijn rijstijl. 

Wat was jouw favoriete schoolvak?

Geschiedenis! Vanwege de leraar, een man welteverstaan. Hij maakte van een saai onderwerp een leuk feestje. Meneer Spauwen, bedankt! 

Dit typeert onze ploeg:

Vriendschap, wij zijn een kippenvelploeg. 

Wat is je favoriete teamuitrusting?

Onze betrouwbare banden van Schwalbe. Tijdens Parijs-Tours U23 hadden wij namelijk geen enkele lekke band.

Wanneer is jouw wielercarrière geslaagd?

Als ik alles uit mijn fysieke mogelijkheden heb gehaald en met plezier en zonder spijt kan terugkijken. 

Als je geen wielrenner zou zijn. Wat was je dan geworden?

Een jongen van het dorp. Waarschijnlijk was ik dan een keer Prins Carnaval geworden.

Over 20 jaar zie ik mezelf als...

Performance Coach bij een wielerploeg. Daarnaast heb ik het liefst twee kinderen en een hond. Dat laatste moet van mijn toekomstige vrouw. 

Dit seizoen kijk ik het meest uit naar ...

De Volta Limburg Classic, met hopelijk nu wat beter weer. Deze koers gaat door mijn eigen gemeente (Eijsden-Margraten) en dus ook over mijn trainingswegen.

Onze renners