Meindert Weulink

Volg Meindert op:

Net als een aantal van zijn ploeggenoten is ook Meindert in het Limburgse heuvelland gaan wonen. Niet alleen om zijn specifieke kwaliteiten als goede klimmer te kunnen trainen, maar ook om zijn tweede passie te kunnen uitvoeren. Wanneer Meindert namelijk niet op de fiets zit, bouwt hij waarschijnlijk aan nieuwe huizen om deze zo isolerend mogelijk te maken. Zijn gevoel voor warmte straalt hij ook uit naar zijn ploeggenoten, voor wie hij altijd open staat voor een goed gesprek over van alles en nog wat. Zijn roots liggen in het Overijsselse Diepenveen, onder de rook van Deventer aan de IJssel. Zo is het favoriete trainingsrondje stiekem een rondje Posbank, in plaats van de Limburgse heuvels. In het seizoen 2023 hoopt Meindert zijn aanvallersinstinct meer te kunnen laten zien, wat hem hopelijk nog meer mooie ereplaatsen gaat opleveren. “Maar winnen blijft natuurlijk het hoofddoel”, is hij ambiteus.

Geboortedatum:

15-05-1999

Woonplaats:

Sittard, Limburg

Teamlid:

Sinds 2020

Als je geen profwielrenner was geweest, wat dan wel?

Dan was ik architect. Dat is mijn passie.

Wat is je mooiste teamherinnering?

Flèche du Sud 2022, want daar reden we als team heel sterk en we wonnen het ploegenklassement.

Omschrijf ons team in één woord:

Knus.

Hoe combineerde jij je studie met het wielrennen?

Het waren allebei passies van mij. Ik kreeg energie van beiden, want ik vond het heel leuk.

Waarom ben je verhuisd naar Limburg?

Deze verhuizing kwam op mijn pad toen ik een training deed met ploeggenoot Mike Schuch en hij liet mij toen Watersley in Sittard zien. Op dat moment waren ze nieuwe appartementen aan het bouwen. Toen heb ik meteen geïnformeerd of ik daar kon wonen. Het is daar ook ideaal om in de heuvels te trainen.

Welke klim in Limburg is jouw favoriet?

Schweiberg. Ik krijg een speciaal gevoel bij die klim. Die weg loopt mooi en lekker. Het is een van de langste klimmetjes in Limburg en vrij onbekend. Wanneer ik de Schweiberg beklim, geniet ik ook van de kenmerkende Limburgse vakwerkhuizen langs de weg: het zijn echt witte pareltjes op de heuvel!

Wat is je favoriete team uitrusting?

De nieuwe helmen en brillen van BBB Cycling.

Waar krijg je kippenvel van?

Als iemand mij kriebelt in mijn nek.

Welke taal zou je willen leren?

Ik leer op dit moment de Zweedse taal. 

Wat is het eerste wat je in off-season gaat doen?

Op vakantie zonder fiets.

Nieuws over Meindert

Onze renners