Frank van den Broek kleurt finale NK bij de profs

Het was een zenuwslopende koers voor het ABLOC Continental Team tijdens het Nederlands kampioenschap voor professionals. Nadat de ploeg de gehele koers al vooraan te vinden was, kon er zelfs in diepe finale worden meegedaan voor de nationale driekleur.

De koers over ruim 220 kilometer in het Zuid-Limburgse heuvelland ontbrandde pas echt op de lokale ronden rondom Sittard. Nadat onder meer Jelle Johannink en Nils Sinschek al eens flink aan de boom schudden met een aanval, deed Frank van den Broek dat even later in de groep der favorieten.

Zo kon de slechts 22-jarige hardijder wegspringen uit een groep met onder andere Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), Ide Schelling (BORA-hansgrohe), Olav Kooij en de latere winnaar Dylan van Baarle (beiden Jumbo-Visma). Solo ging Van den Broek de laatste ronde in, met maximaal een voorsprong van rond de twintig seconden. Pas in de laatste kilometers van de koers sprong Van Baarle erop en erover en moest de ABLOC-coureur de strijdbijl begraven. Het leverde hem een achtste plek op een kampioenschap op.

Frank van den Broek tegenover In de Leiderstrui: “Bij de laatste doorkomst werd er een beetje getwijfeld, dus ik had zoiets van: ik probeer het maar, ik heb toch niets te verliezen. Op een gegeven moment parkeerde ik gewoon en was het echt nog een gevecht naar de finish, maar ja… dat verwachtte ik eigenlijk al toen ik het probeerde. Ik dacht: ik doe het gewoon. Ik heb ervan genoten.”

Bekijk hier de samenvatting van de NOS van het NK.