Top tien en vroege vlucht voor ABLOC CT

Een week na de Veenendaal-Veenendaal Classic stonden er opnieuw een aantal UCI 1.1-koersen op het programma. Dit keer niet in Nederland, maar in koersland België. Zaterdag 27 mei stond eerst de GP Marcel Kint op het programma, gevolgd door de Ronde van Limburg twee dagen later. 

In de GP Marcel Kint kwam het aan op een massasprint. Met renners als Tim Merlier (Deceuninck-Quick Step), Caleb Ewan (Lotto-Dstny) en Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) aan de start werd het andermaal een zware opgave om een korte uitslag te rijden. 

Desalniettemin stond ABLOC CT tweemaal kort in de uitslag. Martin Pluto kwam binnen op plek acht, vlak achter hem werd Jesper Rasch twaalfde. Beide sprinters zaten in goede positie in de laatste kilometer, maar raakten beiden in gesloten in de sprint. 

Maandag 29 mei werd vervolgens de Belgische variant van de Ronde van Limburg gereden. Vanuit Hasselt werd koers gemaakt richting het lastige parcours rond Tongeren. Met veel wind, kasseien en korte smalle hellingen werd het een slijtageslag. Echter werd ook deze koers een sprint van een gereduceerd peloton. 

Voor het zover was, trok Meindert Weulink ten aanval. De aanvaller pur sang maakte het tot de spreekwoordelijke vroege vlucht en wist daarmee de nodige tv-minuten te maken op Eurosport en Sporza. Pas in de laatste tien kilometer werd Weulink met zijn mede-vluchters teruggepakt door het peloton.

Daarna was het zaak om Pluto vooraf af te zetten. Met hulp van Luke Verburg kwam Pluto bij de eerste in de laatste bocht aan, wat resulteerde in een viertiende plek.