Bergtrui en meerdere keren top 10 in Sibiu Tour

De Roemeense etappekoers Sibiu Tour (UCI 2.1) heeft een nieuwe podiumplek voor het ABLOC Continental Team opgeleverd. De ploeg was vaak te zien in de aanval en wist de nodige korte noteringen te bemachtigen.

Al in etappe een kreeg onze Finse kampioen Antti-Jussi Juntunen de ruimte van het peloton. In deze relatief vlakke etappe verzamelde hij zijn eerste bergpunten, waarna Luke Verburg naar een knappe achtste plek sprintte achter onder meer etappewinnaar Sam Bennett (BORA-hansgrohe).

Op dag twee lag de finish bovenop de bevreesde Balea Lac (23,9 km à 5,9%). Ook tijdens deze rit, waarin Verburg de trui voor de beste jongeren mocht dragen, verzamelde Juntunen veel punten voor het bergklassement. In dit klassement kwam hij na dag drie pas echt aan de leiding, na opnieuw een dag in de vlucht.

De laatste rit-in-lijn van deze vierdaagse etappekoers resulteerde in een tweede massaspurt. Verburg handhaafde zich mede door zijn ploeggenoten van voren en sprintte naar de vijfde stek. De slechts 18-jarige Otto van Zanden eindigde in het algemene jongerenklassement tevens ook als vijfde.

Die plek stond hij niet meer af in de afsluitende technische tijdrit van 3,3 kilometer lang. Verburg toonde andermaal zijn goede vorm met een nieuwe top tien plek: ditmaal werd het een zesde plek in deze profkoers. Naderhand mocht Juntunen zich officieel tot bergkoning van deze editie kronen.