APPEL EN RASCH BOEKEN CHINESE ZEGE

Stijn Appel en Jesper Rasch hebben beiden een etappe gewonnen in de Tour of Poyang Lake. In deze vijfdaagse Chinese rittenkoers eindigde Nils Sinschek als vijfde in het algemene klassement. De eerste podiumplaats werd in de tweede etappe behaald. Rasch wist de pelotonsprint te winnen, wat resulteerde in plek drie. Ook reed hij drie dagen in de oranje puntentrui, door genoeg punten te verzamelen in tussensprints en eindsprints.

Zo kwam de sprinter in de derde rit als eerste over de meet, nadat zijn ploeggenoten een perfecte lead-out wisten te verzorgen. In de massasprint was Rasch overduidelijk de rapste en schreef hij een etappe in de Tour of Poyang-Lake op zijn naam. Voor de rappe sprinter was dit zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder dit jaar een etappe in de Tour du Loir et Cher op zijn naam schreef.

Ook in de vierde etappe was het ABLOC CT goed voor een podium. In een uitgedunde groep, na een afvalkoers op een lastige klim, sprintte Luke Verburg naar een derde plek, kort achter de eenzame leider.

De laatste bergetappe zou de beslissing in deze koers geven. Sinschek stelde hier zijn top vijf plek in het algemene klassement veilig, door in de eerste groep te finishen. Daar zag de klimmer een ploeggenoot winnen. Hardrijder Appel won de sprint van het uitgedunde kopgroepje, nadat hij in de afdaling van de slotklim wist terug te keren naar de voorste groep. Voor Appel zijn eerste zege op UCI-niveau.

Appel: “Deze zege betekent veel voor mij. Ik was eerder dit jaar in de Midden-Brabant Poort Omloop al dicht bij mijn eerste UCI-overwinning, maar nu is het dan eindelijk raak. We zaten de hele dag met onder andere Nils en mijzelf goed mee voorin de koers. Dat ik het dan afmaak in de sprint is fantastisch, voor mijzelf en voor de ploeg.”