Eindklassement H4A Beloftenweekend voor Bodi del Grosso

Het eindklassement van het H4A Internationale beloftenweekend is gewonnen door Bodi del Grosso. De 22-jarige ABLOC-coureur hield na een secondenspel genoeg tijd over om de paarse leiderstrui op het podium in handen te mogen nemen.

Al na de eerste etappe had Del Grosso een goede uitgangspositie voor de eindoverwinning. Na een gehele dag in de aanval kwam de Groninger als derde over de streep, maar na de tijdrit de dag erna kwam hij aan de leiding. In die tijdrit klokte de hardrijder de vierde tijd, waardoor hij met een voorsprong van vier seconden zijn leiderstrui moest verdedigen in de laatste rit.

Deze tweede etappe kenmerkte zich door de vele kasseistroken. De gehele ABLOC-ploeg, met onder andere een aantal renners van onze clubploeg wv Noord-Holland, verdedigde de voorsprong met verve, waardoor Del Grosso het klassement op zijn naam mocht schrijven.

Bodi del Grosso tegenover Omroep Zeeland: “Het ging voor mij perfect. Ik was vrijdag al na twintig kilometer weggereden tot aan de tussensprint. Daarna wachtte ik op een aantal mede-vluchters en werd ik derde in die etappe. Ook de tijdrit ging goed en werd ik vierde. Na die tijdrit stond ik aan de leiding. In de laatste etappe had ik eigenlijk altijd wel de controle. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik de koers uit handen zou geven, dus voor mij was het een perfect weekend.”