Tweede plek voor Martin Pluto in tweede etappe Flèche du Sud

Martin Pluto heeft andermaal een podiumplek behaald. De Hagenees kwam nipt te kort voor de overwinning in de tweede etappe van de Luxemburgse etappekoers Flèche du Sud, waar hij op plek twee strandde. Het is de vijfde podiumplaats voor Pluto dit seizoen.

De dag na de openingsproloog, waar Callum Macleod op zeven seconden van de winnaar op plek negen binnenkwam, stond op donderdag de eerste rit in lijn op het programma over 157 kilometer. Ondanks een lastige finale mondde deze rit uit in een groepssprint, waar Pluto door goed werk van zijn ploeggenoten vooraan werd afgezet.

 

Naast Pluto en Macleod staan ook Meindert Weulink (in 2022 nog vijfde in het algemene klassement van Flèche du Sud), Jelle Johannink (winnaar van de Nummer 1 Limburg Trofee), Frank van den Broek (derde in de limburg etappe van Olympia’s Tour) en Mike Schuch (in 2022 winnaar bergklassement Oberösterreich Rundfahrt) aan het vertrek.

Het restant van deze vijfdaagse rittenkoers bevat nog een aankomst bergop en twee lastige etappes waarin de hoogtemeters de koers zullen bepalen en waar veel mogelijkheden liggen voor het ABLOC Continental Team.