Transfer voor Frank van den Broek

Een dag na zijn eerste profzege is het hoge woord eruit voor Frank van den Broek. De 22-jarige Zuid-Hollander maakt vanaf maandag 17 juli onderdeel uit van Team DSM-Firmenich. Op dit moment rijdt hij nog in de kleuren van ABLOC CT in de Tour of Qinghai Lake.

In die Chinese achtdaagse rittenkoers boekte Van den Broek zijn eerste profzege, door solo etappe 4 te winnen. Een aantal weken daarvoor kleurde de hardrijder nog het nationale kampioenschap bij de profs, door in de late finale nog een solo-aanval in de benen te hebben.

In zijn eerste jaar bij het ABLOC Continental Team won de man uit Voorhout ook de vierde etappe en het eindlassement van de Ronde de l’Oise in Frankrijk. Van den Broek tekent een contract bij de opleidingsploeg tot eind 2024.

Frank van den Broek tegenover zijn ploeggenoten bij ABLOC CT: “Ik heb dit halve jaar een onwijs leuke tijd met jullie gehad. Het was gezellig op de momenten dat het gezellig moest zijn, en serieus op de momenten dat er serieus gedaan moest worden. We hebben mooie resultaten met elkaar geboekt en ik ga jullie missen.”