Jelle Johannink wordt in 2024 prof

Het grote nieuws is de wereld in: Jelle Johannink mag zich in het nieuwe jaar een echte profrenner noemen. De 26-jarige Twentenaar maakt vanaf 2024 onderdeel uit van TDT-Unibet, de ploeg die gaat promoveren naar de Pro Tour. 

Johannink kwam dit jaar voor het eerst uit voor ABLOC CT, waarin hij de Nummer1 Limburg Trofee wist te winnen. De hardrijder stond ook op het podium in de vijfde etappe van de Tour of Qinghai Lake, waar hij derde werd in de massasprint.

Vooral in de sprinttrein had Johannink een belangrijke rol, waardoor hij vaak in dienst reed voor zijn ploeggenoten. De coureur uit Denekamp tekent een contract voor een jaar. 

Jelle Johannink: “Het was een jaar om nooit te vergeten! Waar moet ik beginnen? Bij de after race party’s? Of de serieuze business tijdens de koers? Dit kenmerkt de ploeg: voor en na de wedstrijd heel veel lol met zijn allen, maar tijdens de wedstrijd zet iedereen de knop om en wordt er SAMEN gestreden voor die overwinning! Iedere wedstrijd er weer invliegen met als motto ‘RideToWin’. Hierdoor voelde dit jaar als een ‘fietsvakantie’. Ik ben zeer dankbaar voor de kans die de ploeg mij heeft gegeven om me verder te ontwikkelen. Zonder jullie was deze stap hogerop niet mogelijk!”