Massasprint Omloop der Kempen resulteert in tweede plaats

De dag na de Veenendaal-Veenendaal Classic heeft Jesper Rasch zich wederom in een massapsrint weten te mengen. De sprinter behaalde in de straten van Veldhoven dit keer een tweede plek achter Coen Vermeltfoort. Bodi del Grosso passeerde de meet als tiende.

Ondanks het hoge tempo en de vele aanvallen in de finale, werd deze koers in de Topcompetitie beslist aan de hand van een massasprint. Daarin kwam Rasch nipt te kort voor zijn tweede overwinning van het jaar. Het betekende wel andermaal een podium voor het team.

Na de winst van Jelle Johannink in de Nummer 1 Limburg Trofee stond het ABLOC CT al hoog in de ploegenklassering van de Schwalbe Topcompetitie, maar na de Omloop der Kempen weet de formatie de eerste plek te bezitten. De volgende koersen in deze reeks is de Omloop van Valkenswaard op 3 september.

 

Jesper Rasch na afloop tegenover de camera’s van Eurosport: “Je traint elke dag om te winnnen. En in de koers rijd je 180 kilometer met de gedachte om te winnen. De benen waren ook nog goed en de aankomst lag mij erg goed. Helaas kon ik het niet afmaken in de sprint. Dat is nu wel echt balen, dus ik ben vooral erg teleurgesteld. Maar binnen een paar dagen kan ik inzien dat ik een goed weekend achter de rug heb en dan ben ik wel weer tevreden.”