Jesper Rasch wint massasprint Tour du Loir et Cher

Jesper Rasch heeft de vierde etappe van de Tour du Loir et Cher gewonnen. De sprinter was na ruim 200 kilometer de snelste in de massasprint, waar een fotofinish duidelijkheid moest geven. Deze overwinning betekende de eerste UCI-winst van het seizoen voor het ABLOC Continental Team.

De voorlaatste etappe van deze vijfdaagse rittenkoers was nagenoeg vlak. In de bossen van het département Loir-et-Cher hadden de coureurs voor het eerst deze etappekoers geen last van de sterke wind. Al lag de snelheid erg hoog, zo bewees het hoge gemiddelde van bijna 50 km/h in de eerste twee wedstrijduren.

Na een aantal gevaarlijke ontsnappingspogingen, van onder andere een aantal ABLOC-renners, monde deze etappe toch uit in een massasprint. Rasch kwam op 300 meter van de streep op kop en kon met een ultieme jump de overwinning opeisen. Jarne van de Paar van Lotto-Dstny werd nipt tweede. Callum Macleod blijft tweede in het algemene klassement met nog een etappe te gaan.

Jesper Rasch in het Haarlems Dagblad: “Het was de enige etappe in de koers waarvan ik wist dat ik een kans zou maken. Ik wist ook dat als ik wilde winnen, ik Jarne van de Paar moest verslaan. Hij is al prof bij Lotto Dstny, maar reed deze week mee bij hun opleidingsploeg. De laatste kilometer ging het verstand op nul. Ik zal ongetwijfeld een aantal duwen hebben gekregen en uitgedeeld. Het team Saint Pirin uit Engeland trok de sprint aan. Voor de laatste bocht was er nog een smal bruggetje. Daar had ik een perfecte lijn. Op driehonderd meter besloot ik dat het alles of niets was. Van de Paar ging langs mij heen. Ik dook in zijn wiel en kwam naast hem. Hij neigde wat naar links waardoor ik bijna in de hekken kwam. Uiteindelijk hield hij nog net genoeg ruimte over. Ik besefte dat ik gewoon sneller was dan hij. Door een goede jump kwam ik hem voorbij op de meet. Ik wist direct dat ik had gewonnen. Al moest de jury toch nog even naar de foto kijken.