NK-zilver voor Luke Verburg 

Wederom een zilveren medaille voor het ABLOC Continental Team. Nadat eerst Bodi Del Grosso tweede werd bij het NK tijdrijden, wist ook Luke Verburg naar een podiumplek te rijden bij de wegwedstrijd. De Schiedammer reed lange tijd in de beslissende kopgroep en won de sprint voor plek twee. Pepijn Reinderink (Soudal-Quick Step) won de koers.

Achter Verburg passeerde Mike Schuch de meet als vijfde. De op Watersley-woonachtige renner reed met een klein groepje de laatste beklimming op en bewees nog altijd in goede vorm te zijn met plek vijf op een kampioenschap. 

Luke Verburg na de finish: “Als ploeg waren we in het begin goed actief van voren. Toen een groep van vier wegsprong, ging ik mee. Het peloton viel daarna stil, waardoor onze voorsprong groeide. In de een-na-laatste ronde sloot er nog een klein groepje aan, met Mike daarin. Dat was echt mooi dat we daar met twee vooraan zaten. Bij de een-na-laatste klim deed Mike een mooie lead-out waarna ik weg kon rijden met een renner van Jumbo-Visma. Op de streep kon ik de sprint-à-deux winnen voor zilver! Dit NK was wel echt een doel, waar ik kei hard voor getraind heb. Dus het is fijn dat dat er nu uitkwam.”