Ronde van Maasdijk prooi voor Luke Verburg

Om een criterium in het Westland te kunnen winnen, moet je goed in vorm zijn. Dat bewees Luke Verburg andermaal in de Ronde van Maasdijk. De 22-jarige coureur van het ABLOC Continental Team schreef drie dagen na zijn tweede plek bij het Nederlands kampioenschap voor beloften dit begeerde criterium op zijn naam.

Al vroeg in de koers ontsnapte de Schiedammer uit het peloton. Samen met twee andere renners bouwde hij een mooie voorsprong op, waardoor een sprint de beslissing moest geven. Verburg toonde andermaal zijn rappe benen en won zo zijn eerste koers in het shirt van ABLOC CT. 

Luke Verburg voorafgaand aan de Ronde van Maasdijk in gesprek met SchieTV: “Dit jaar probeer ik mijn eerste jaar van mijn studie Rechten af te ronden. Dat doe ik in twee jaar, dus ik was vorig jaar begonnen. Ik vind het fijn om nog iets naast het fietsen te hebben, want mocht dat niet goed gaan, kan ik nog ergens op terugvallen. Maar ik hoop nog lang door te mogen gaan in de wielersport en een stap hogerop te maken. Het NK was in ieder geval een van mijn grote doelen.”