Rasenberg de allerbeste in de Ronde van de Achterhoek

De laatste reeks in de Holland Cup werd eind augsutus verreden in de Achterhoek. Met vele gravelstroken en een aantal korte kuitenbijters is deze koers altijd een van de zwaarste van het jaar. Met het nodige noodweer onderweg werd deze editie een nog grotere slijtageslag.

Zo begon de Ronde van de Achterhoek met vele valpartijen waar ABLOC CT helaas ook een aantal keer onderdeel van was. Dat gold niet voor Martijn Rasenberg. De Brabander wist zich in de vlucht van de dag te rijden en kreeg met vier mede-vluchters al snel vijf minuten cadeau.

Die voorsprong verdween richting de finale als sneeuw voor de zon, maar de kleine minuut voorsprong die overbleef in de laatste paar lokale ronden van vijf kilometer, werd gehandhaafd. Voor Rasenberg was dat niet genoeg: de hardrijder zag zijn kans en demarreerde uit de kopgroep. Kilometers lang bleef hij een handvol seconden voor de vier achtervolgers rijden, maar waar Rasenberg vol hield, vielen de vier daarachter stil. De ABLOC CT-coureur bleef zelfs een sprintend peloton voor en behaalde zijn eerste klassieke zege uit zijn carrière.

Martijn Rasenberg live tegenover de camera’s van Omroep Gelderland: “Dit is niet normaal. In China was ik er al een paar keer dichtbij, maar om deze overwinning te pakken in zo een mooie koers met gravel is een onbeschijflijk gevoel. Het is ook mijn eerste UCI-zege. In de koers kregen we een grote voorsprong. Maar op de lokale ronde was het gat nog maar vijftig seconden, al bleef die voorsprong hetzelfde een ronde later. Toen had ik er wel vertrouwen in. Ik voelde me de sterkste van de kogroep, en toen ik weg was kon ik blijven rijden en hield ik mijn voorsrong vol.”