Jelle Johannink rond sterk ploegenspel af in Limburg

De nummer 1 Limburg Trofee is een prooi geworden voor het ABLOC Continental Team. De sprint van een kleine kopgroep werd gewonnen door Jelle Johannink, die samen met een aantal ploeggenoten de gehele dag de kop van de koers vormde. 

Zo reed vrijwel meteen na de start een grote kopgroep weg met Johannink, Mike Schuch en Luuk Herben daarin. Vanuit het peloton wist Frank van den Broek met een solo van 100 kilometer de oversteek te maken, waardoor ABLOC CT altijd de koers in handen had. Uiteindelijk werd de kogroep sterk uitgedund met Johannink en Van den Broek in de beslissende groep die ging strijden voor de winst. 

Na de beklimmingen van de Maasberg, Slingerberg, Moorveldsberg en Snijdersberg trok Johannink aan het langste einde. Hierdoor bezit hij nu de tweede plek in de Topcompetitie, op slechts enkele punten van de leider. ABLOC CT heeft ook de tweede plek in het ploegenklassement. 

Jelle Johannink eerder deze week in een interview tegenover Tubantia: “Ik merk dat ik ook in grote wedstrijden om de winst kan meedoen, ik doe niet onder voor veel profrenners. Of ik dat zelf nog wil worden? Als die kans zich voordoet, dan ga ik daar voor. (…) Maar ik ben helemaal niet bezig met prof worden, ik wil vooral wedstrijden winnen. Het liefst grote wedstrijden.”