Na de pech kwamen de podiumplaatsen in Polen

Het was een bewogen week in Polen. Al op dag een leek ABLOC CT er met de winst vandoor te gaan, maar zag het met Jesper Rasch in de laatste bocht misgaan: de sprinter dook als eerste de laatste bocht in, op slechts 150 meter van de finish, maar schoof vervolgens hard onderuit. Een zekere overwinning in de Memoriał Andrzeja Trochanowskiego (UCI 1.2) was ineens ver weg. 

De ploeg revancheerde zich daarentegen meteen de dag daarna. In de eerste etappe van de vierdaagse Dookoła Mazowsza (UCI 2.2) leek Martin Pluto in de beslissende kopgroep stand te houden tot de finish, maar in de laatste ronde werd zijn vlucht teruggepakt. Toch sprintte de Hagenees nog naar plek drie, na een lead-out van zijn ploeggenoten. 

Rasch wist zich na zijn deceptie op dag een, tijdens de tweede etappe weer te laten zien. In een lang verwachte massasprint kwam hij tot plek vier. Luke Verburg kwam op zijn beurt de dag nadien tot plek vijf, in een verregende etappe. In de vierde en laatste etappe kwamen Rasch en Verburg na een technische finale tot plek drie en vier. Na afloop mocht het hele team op het podium als winnaar van het ploegenklassement. 

Dat resultaat behaalde de ploeg ook op de zondag, toen er wederom een eendaagse koers op het programma stond: Puchar MON (UCI 1.2). Ook deze koers werd in een massasprint beslecht. Rasch kwam nipt te kort voor de overwinning, wat in een vierde stek resulteerde. 

Jesper Rasch over de Poolse campagne: “Het was geen slechte week, maar we kwamen overduidelijk voor meer. We hadden zeker het idee dat we hier konden gaan winnen, maar dat is mede door de eerste dag niet gelukt. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder die val gewoon de handen omhoog had kunnen steken. Ik merkte de dagen nadien dat mijn val ook nog wat invloed had op mijn sprintbenen. Die waren net niet explosief genoeg. Dat is gewoon heel jammer. Dat is net die paar procent die je te kort komt voor de winst. Het is niet anders en dat soort pech kom je nou eenmaal tegen. Gelukkig was ik fysiek genoeg in orde om er toch nog wat korte resultaten uit te halen.”