Rasenberg en Van den Broek spelen perfect ploegenspel in Gerwen

De eerste overwinning voor het ABLOC Continental Team is een feit. In de Ronde van Gerwen kwam Martijn Rasenberg als eerste over de streep. De Brabander wist in het Brabantse dorp solo weg te rijden uit het uitgedunde peloton en kwam op Tweede Paasdag solo en met de handen in de lucht over de streep.

Op het 3,5 kilometer lange rondje wist Rasenberg samen met zijn ploeggenoot Frank van den Broek het ploegenspel uitstekend uit te spelen. Waar het peloton bij de start nog uit meer dan honderd renners bestond, ging het gas er vanaf het startschot meteen goed op.

Uiteindelijk wist Rasenberg weg te rijden uit de eerste groep. De belofte hield lang stand en wist een grote voorsprong bijeen te rijden. Het resulteerde in een criteriumoverwinning. Van den Broek maakte het feest op deze feestdag nog mooier door als derde de streep te passeren. Coen Vermeltfoort stond samen met de ABLOC-renners op het podium.

Martijn Rasenberg in het Eindhovens Dagblad: “Het is pas mijn tweede zege op dit niveau, nadat ik vorig jaar al een koers wist te winnen. Ik ben ambitieus en zie het zeker zitten om naar een hoger niveau te gaan, maar wil ook mijn studie Bedrijfskunde afronden en probeer daaromheen zo goed mogelijk te presteren. Dit weekend werd ik nog zesde in een klassieker (Omloop van de Braakman, red.), maar daar had ik vandaag geen last meer van.”