Podium voor Stijn Appel in Midden-Brabant Poort Omloop

De vijfde manche van de Holland Cup heeft een derde podiumplaats in deze reeks voor het ABLOC Continental Team opgeleverd. Na een zware koers soleerde Stijn Appel naar de tweede plaats. Zijn eerste UCI-podium ooit.

De ruim 192 kilometer lange koers werd vooral gekenmerkt door veel wind en een aantal kasseistroken. Al vroeg in de koers bleef er een grotere groep met vijf ABLOC-coureurs vooraan over. Nadat een kleiner groepje vlak voor de finale nog aansluiting wist te vinden, was ABLOC CT zelfs vertegenwoordigd met zes renners. 

In de diepe finale werd deze kopgroep nog flink opgeschud en kreeg een groepje van negen renners de vrijheid om te strijden om de overwinning. Achter de latere winnaar wist ook Appel solo weg te rijden uit deze groep en zo een tweede plek te noteren. 

Stijn Appel na de finish: “Het was een zware dag door de wind en het draaien en keren. Met alleen nog de kleine ronden in de finale te gaan reden wij weg met een groep van zeven man. Later sloten wij aan bij de drie koplopers. BEAT en VolkerWessels zaten beide met twee man en ik had twee sprinters in de groep erachter zitten, dus ik draaide niet mee. Toen Thimo Willems weg reed kon ik niet reageren en gokte ik erop dat de anderen het dicht zouden rijden. Met een kilometer te gaan viel het iets stil en versnelde ik uit de groep. Er was gelijk een gaatje en dit kon ik volhouden tot de finish. Met 300 meter te gaan wist ik dat ik niet meer kon winnen en de tweede plek veilig was.”