Nils Sinschek boekt eerste profzege in Tour of Qinghai Lake

Nils Sinschek heeft de tweede etappe van Chinese HC-koers Tour of Qinghai Lake gewonnen. De Maastrichtenaar van ABLOC CT kwam solo over de streep na dik 132 kilometer met een beklimming van 20,5 kilometer à 4,8% halverwege. 

Het betekende de eerste UCI- en profzege van de 25-jarige Limburger. Na de etappe mocht Sinschek het podium betreden en de gele trui aantrekken als leider van het algemene klassement. Tevens kreeg de aanvaller de groene trui om zijn schouders als leider in het puntenklassement. 

Na de tweede plek van Martin Pluto in de openingsetappe is ABLOC CT dus uitermate goed begonnen aan de hoogste etappekoers ter wereld. Deze achtdaagse rittenkoers wordt namelijk verreden op meer dan tweeduizend meter hoogte, in het binnenland van het Aziatische land. 

Nils Sinschek op de persconferentie na de etappe: “Vooraf was ik een beetje zenuwachtig, omdat deze etappe op grote hoogte is. Ik wist niet hoe mijn lichaam daarop zou reageren, maar ik vond mijzelf terug in de kopgroep. Daar wilde ik voor de bonifcatieseconden gaan, want ik had in de eerste etappe ook al secondes gepakt. Ik reed mijn eigen tempo, samen met een renner van Coop. Bovenop de top van de klim kwamen twee renners aansluiten, van Green Project-Bardiani CSF-Faizanè en van Team Medellín – EPM. We werkten in de afdaling goed samen en met nog vijf kilometer te gaan was er een beetje nervoisiteit. Ik besloot om weg te springen en kreeg de ruimte. Op een gegeven moment wist ik dat ik zou winnen en dat was een geweldig gevoel.”