Callum Macleod wint bergtrui Tour du Loir et Cher

Na vijf koersdagen in de France UCI-koers Tour du Loir et Cher mag Callum Macleod zich de beste klimmer noemen. De Brit had na de laatste etappe een grote voorsprong in het bergklassement en mocht naderhand zijn bergtrui op het podium ophalen. Ook werd Macleod tweede in het algemene klassement.

Al op de eerste dag pakte de kleine ABLOC-renner de nodige punten door in de ontsnapping van de dag te zitten. Aangezien deze vlucht stand hield tot de finish, stond Macleod meteen derde in het klassement. De bergtui heeft hij vanaf dag een niet meer uit handen gegeven. 

Hiervoor moest de inmiddels inwoner van Heerlen wel nog een aantal punten pakken, maar door uitstekend werk van zijn ploeggenoten was de winst voor de laatste dag zo goed als zeker. Wel kon er nog van alles gebeuren in het algemene klassement.

Callum Macleod na de laatste etappe: “Vanaf dag een had ik een goede positie in het klassement. Halverwege deze etappekoers kwam ik op een tweede plek te liggen, die ik tot op de laatste dag wist vast te houden. In de laatste twee etappes heb ik het zeker nog wel geprobeerd om in te lopen op de klassementsleider, maar uiteindelijk strandde ik op slechts drie seconden van de gele trui. Dat is wel erg jammer, maar ik ben trots op mijn prestaties en die van mijn ploeggenoten. Dankzij hen hield ik elke dag het vertrouwen en zicht op de eindoverwinning. Gelukkig hebben we nog wel de bergtui gewonnen. Dat is ook een mooie prijs!”