Zowel publiciteit als uitslagen in ZLM Tour

Een proloog en vier etappes telde de ZLM Tour dit jaar. Deze 2.Pro-koers wordt jaarlijks beschouwd als dé voorbereidingskoers voor sprinters op de Tour de France, waardoor het deelnemersveld van niveau is.

Al direct in de eerste etappe drukte het ABLOC Continental Team haar stempel op de koers. Martijn Rasenberg wist in de Zeeland-etappe van Westkapelle naar ‘s Heerenhoek mee te sluipen in de vroege vlucht. Een vlucht die het uiteindelijk haalde tot aan de finish. Na ruim 200 kilometer kwam de 21-jarige Brabanter als vijfde over de meet. Een goed begin van deze etappekoers. 

De dag nadien was het de beurt aan Jelle Johannink. De Twent miste in eerste instantie de vroege vlucht, maar wist een gat van drie minuten solo te dichten. In de verwachte massasprint in het Limburgse Buchten sprintte Jesper Rasch vervolgens naar plek negen.

Ook in etappe drie was ABLOC CT vertegenwoordigt in de kopgroep van de dag. Dit keer was het aan Jan-Willem van Schip om zo ver mogelijk te komen, wat hem uiteindelijk ook lukte. In het centrum van Roosendaal ging de wereldkampioen op de piste er alleen van door, om pas in de laatste kilometers te worden gegrepen. Met het ingaan van de laatste ronde was er een grote valpartij in het peloton, waar meerdere ABLOC-renners bij lagen. In een uitgedunde groep sprintte Martin Pluto naar plek tien in de daguitslag. 

In deze etappe startte Rasenberg in de witte leiderstrui voor de beste jongeren, mede door zijn goede openingsproloog en korte klassering in de eerste etappe. De ZLM Tour werd afgesloten met een etappe in Oosterhout, waar een kort resultaat er helaas niet in zat voor ABLOC CT.