Tweemaal podium in Olympia’s Tour

Het ABLOC Continental Team heeft met twee podiumplaatsen de etappekoers Olympia’s Tour succesvol afgesloten. Zowel op zaterdag als zondag stond het ABLOC CT op plek drie op het podium. Ook in het ploegenklassement gooide het team hoge ogen met een tweede plaats.

In de vierde etappe vanuit het Achterhoekse Neede naar Tiel bekroonde Martin Pluto het sterke ploegoptreden met een derde plek, door de sprint van de achtervolgende groep te winnen. Samen met zijn teamgenoten zette hij de definitieve kopgroep meermaals in gang, waardoor de kopgroep goed was vertegenwoordigd met ABLOC-renners. 

De dag nadien werd deze vijfdaagse etappekoers beslist in de Limburgse Heuvels. Frank van den Broek knokte zich in de kopgroep, die het uiteindelijk tot de streep wist te halen. Na de beklimmingen van onder andere de Keutenberg, Gulperberg, Cauberg, Snijdersberg en Maasberg, passeerde de Zuid-Hollander als derde de streep op de Adsteeg.   

De oudste wielerkoers van Nederland werd zo toch nog succesvol afgesloten. Nadat de ABLOC-renners altijd in goede positie zaten tijdens de eerste dagen, kon er door voornamelijk valpartijen niet altijd het gewenste resultaat uit gehaald worden. Met ook een tweede plek in het ploegenklassement kan de ABLOC-formatie met een goed gevoel vooruitkijken naar de volgende koersen. 

Pluto na de vierde etappe: “Ik ben ontzettend trots op de mannen. Het was een erg koude en natte dag, maar wij namen het initiatief vlak voor de Posbank en reden met een mooie groep weg. Daarna maakten we nog een paar keer de slag, waardoor we met een overtal in de finale terechtkwamen. Helaas hebben we niet gewonnen, maar we hebben wel gevochten en gereden om te winnen.”


Van den Broek na de vijfde etappe: “Na de eerste beklimmingen brak het al een aantal keer. Wanneer alles weer bijeen kwam, sprong ik vlak voor de Cauberg weg. We reden een mooie voorsprong van meer dan twee minuten bij elkaar. Maar we moesten blijven rijden, want het tijdsverschil ging in de laatste ronden hard omlaag. In de sprint van de kopgroep kon ik het wiel goed houden, waardoor ik derde werd.”