ABLOC CT domineert Ronde de l’Oise van start tot finish

Het mag een zeer geslaagde week in Frankrijk genoemd worden. Vanaf de eerste etappe tot en met de laatste stond het tenue van ABLOC CT op het podium van de Ronde de l’Oise. Waar eerst de bergtrui voor de beste klimmer al werd binnen gehaald, was er als klap op den vuurpijl ook de eindwinst in het individuele en ploegenklassement.

In de eerste etappe wisten Meindert Weulink en Frank van den Broek in de beslissende kopgroep te geraken, waarne de twee coureurs als derde en vierde de streep passeerde, op slechts een paar seconden van de winnaar. Tevens had Weulink genoeg punten verzameld om de bergtui in de volgende etappe te mogen dragen.

De twee aanvallers waren in de tweede etappe ook bij de pinken. Weulink wist in de 181 kilometer lange etappe andermaal punten te sprokkelen voor zijn rood witte bollentrui, waar Van den Broek naar plek twee in het klassement schoof door opnieuw een korte notering in de daguitslag (zesde). 

Op dag drie van deze lastige vierdaagse rittenkoers was er status quo in de klassementen. Na de rit, die uitmondde in een massasprint, waren geen tijdsverschillen geboekt. Stilte voor de storm, want de laatste etappe in het departement vlak boven Parijs zou uitmaken wie de witte leiderstrui mee naar huis mocht nemen. 

 

De eerste renner van ABLOC CT die na etappe vier het podium mocht betreden, was Philip Heijnen. De baanrenner wist in de vlucht van de dag te geraken, waar hij een tussensprint won. Even later verzekerde Weulink zich van de bergtrui, door wederom punten te pakken op een van de klimmetjes.

Met nog ruim twintig kilometer voor de wielen demarreerde Van den Broek, in een ultieme laatste poging om zich winnaar van de Ronde de l’Oise te mogen noemen. Zijn voorsprong was nooit groot, maar met 27 seconden voorsprong op de finish wist hij niet allen de etappe te winnen, maar ook het eindklassement en de daarbij behorende witte trui. Voor Van den Broek zijn eerste overwinningen in het shirt van ABLOC CT.

Maar niet alleen Van den Broek, Weulink en Heijnen mochten naar de podiumceremonie. Ook Stijn Appel, Callum Macleod en Luuk Herben waren onderdeel van het beste team van deze ronde waarvoor zij werden gehuldigd.