Rasch sprint naar profzege in etappe 5 Tour of Hainan

Wederom heeft het ABLOC Continental Team succes geboekt op Chinese bodem. Nadat Jesper Rasch al een etappe wist te winnen in de Tour of Poyang Lake, boekte hij nu een zege in de vijfdaagse rittenkoers Tour of Hainan (UCI 2.Pro). Nils Sinschek en Frank van den Broek wonnen eerder dit jaar in de Tour of Qinghai Lake al rit op dit pro-niveau.

Door deze overwinning werd de Tour of Hainan succesvol afgesloten. Nadat de eerste massasprint niet helemaal soepel liep voor de zevenkoppige formatie, verliep de laatste kans zoals gepland: Rasch werd vooraan afgezet en sprintte naar de overwinning: zijn derde zege dit seizoen.

Op de boulevard van kustplaats Sanya versloeg Rasch de Israëlisch kampioen Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech) en Nicolas Dalla Valle (Corratec).

Jesper Rasch na afloop op de persconferentie: “Dit had ik nooit meer verwacht. Onderweg was ik al twee keer gelost op de beklimmingen, want ik had niet de beste benen vandaag. Maar mijn ploeggenoten hielden vertrouwen in mij en een goede afloop. Zonder hen had ik dus nooit zo goed kunnen sprinten. Dit is dus echt een zege voor het hele team! Om dit mooie seizoen zo af te sluiten, met mijn eerste professionele overwinning, is echt bijzonder!”