Zilver voor Bodi Del Grosso op NK tijdrijden

ABLOC CT heeft een zilveren medaille weten te bemachtigen bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor beloftes in Elspeet. Met Bodi Del Grosso was het ABLOC-tenue op het podium vertegenwoordigd. De renner uit het Drentse Eelde zat nog lang op de hotseat met de snelste tijd, maar moest uiteindelijk veertien seconden toegeven op het 42 kilometer lange parcours.

Ook bij de professionals was er succes in de strijd om het rood-wit-blauw. Frank van den Broek klokte met een gemiddelde snelheid van boven de vijftig kilometer per uur de zesde beste tijd van Nederland op een kleine minuut achterstand van winnaar Jos van Emden (Jumbo-Visma). Vlak achter reed Nils Sinschek naar plek veertien in de daguitslag op dit kampioenschap tegen de klok.

Bodi Del Grosso tegenover Dagblad van het Noorden: “Het is lastig om onder woorden te brengen. Ik kom voor mijn gevoel van zover, dat dit voor mij een zilveren plak met een gouden randje is. Het is lastig om onder woorden te brengen. Ik loop al anderhalf jaar te sukkelen met blessures, onder meer aan mijn heup. Dat zat bij mij zo diep dat er tijd nodig was om weer rustig op te bouwen. Ik wou me niet te veel haasten, want dan zou het misschien maar een paar weken goed gaan om vervolgens een terugval te krijgen. Ik moest dit echt stap voor stap doen. Ik merk dat het eindelijk gaat zoals het moet gaan. Ik krijg de power terug, maar ook het vertrouwen in mezelf. Ik ben zelf tevreden met dit resultaat, maar je komt toch voor meer.”