Beste ploeg in Slag om Woensdrecht én podium voor Krijnsen

De Slag om Woensdrecht werd een enorm zware editie. In de polders van Zuid-West Brabant had de wind vrij spel, wat met windkracht zeven een slagveld veroorzaakte. De renners van Parkhotel Valkenburg zaten vanaf het begin goed attent mee van voren, hadden de gehele koers onder controle en streden mee voor de overwinning.

Na de neutralisatie begon het slagveld: het peloton brak meteen in meerdere groepen. Philip Heijnen en Jelte Krijnsen kwamen terecht in de voorste groep, die met anderhalve minuut voorsprong richting de laatste ronde reed. Achter deze groep zat een groepje van tien coureurs, met daarbij de jonge beloften Steijn Oosterveld en Otto van Zanden. De eerste- en tweedejaars beloften konden goed mee in deze zware koers en handhaafden zich voortdurend wanneer de groep uiteen spatte.

Pas in de laatste kilometers kwamen de twee uitgedunde groepen vooraan bijeen. Krijnsen had in de oplopende sprint in Hoogerheide goed papieren, maar raakte ingesloten. Toch kon de Fries, dit jaar al goed voor een UCI-overwinning, zijn sprint inzetten. De allrounder kwam nipt te kort om de winst te grijpen, maar mocht even later wel op het ereschavot staan als nummer drie.

Achter hem sprintte Oosterveld en Van Zanden naar een keurige negende en tiende plek, waardoor Parkhotel Valkenburg als beste team de dag afsloot. Slechts 36 coureurs winsten de finish te behalen in deze zware kasseiklassieker.

Uitslag Slag om Woensdrecht, Topcompetitie:

  1. Rick Ottema (Diftar) 03:41:20
  2. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) “
  3. Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg)
  4. Roy Hoogendoorn (Metec-Solarwatt) “
  5. Jens van den Dool (Jan van Arckel) “

9. Steijn Oosterveld (Parkhotel Valkenburg) 03:41:33
10. Otto van Zanden (Parkhotel Valkenburg) 03:41:36