Sinschek wint solo Ronde van Ossendrecht

De eerste overwinning voor Parkhotel Valkenburg is een feit. Nils Sinschek was veruit de sterkste in de Ronde van Ossendrecht en kwam in zijn tweede koers van het seizoen solo over de meet. 

De Limburger wist zestien ronden voor het eind weg te komen uit het peloton, met een mede-vluchter. Anderhalve ronde voor de finish vertrok Sinschek vervolgens alleen, op weg naar de zege. Op het glooiende parcours rond het Brabantse dorp passeerde de coureur uit Maastricht de streep met een voorsprong van vijftien tellen op de nummer twee en een kleine minuut op het peloton. Ploeggenoot Martijn Rasenberg finishte het criterium als zesde. 

Nils Sinschek na afloop tegenover BN De Stem: “Alleen aankomen is toch het mooiste. En dit was inderdaad een mooie koers voor mij. Ik houd wel van zware rondjes.”

De krant vroeg de hardrijder ook nog naar zijn ambities: “Ik ben dan al wel 25, maar ik hoop toch een stap te gaan zetten.”

Aankomende week staat Sinschek aan de start van de vijfdaagse rittenkoers Tour du Loir et Cher in Frankrijk. Ook daar wordt hij vergezeld door Rasenberg. Jelte Krijnsen, Meindert Weulink, Mathis Avondts en Lars Hohmann complementeren de selectie. De koers start op woensdag 10 april.