Parkhotel Valkenburg keert terug als hoofdsponsor

Na zeven jaar keert Parkhotel Valkenburg terug als hoofdsponsor van het huidige ABLOC Continental Team. Zo zal het hotel en restaurant vanaf 1 januari 2024 opnieuw naamgever zijn van de Alkmaarse formatie.

Parkhotel Valkenburg, gelegen in een monumentaal gebouw in het Limburgse Valkenburg, stapte in 2014 voor het eerst in de wielersport. Bij de ploeg van teammanager Paul Tabak was Parkhotel Valkenburg vervolgens drie jaar achtereenvolgens naamgever en hoofdsponsor. Na deze periode, sinds 2017, bleef Parkhotel Valkenburg betrokken bij de ploeg.

Teammanager Paul Tabak is verheugd op een nieuwe samenwerking: “Voor mij is de cirkel weer rond. We gaan weer terug naar de tijden waar het allemaal mee begonnen is en waar wij als ploeg de eerste successen behaalden. Ik kijk enorm uit naar een nieuwe samenwerking.”

De wielersport en Parkhotel Valkenburg: het is een unieke combinatie. In het hotel zelf is er namelijk volop aandacht voor wielrennen. Niet alleen de volledige wielercollectie van eigenaar en wielerliefhebber Jos van de Mortel, bestaande uit historische racefietsen en foto’s, hebben een mooie plaats in het hotel, ook de locatie is voor wielrenners dé uitvalsbasis voor een fietstocht in het Limburgse heuvelland.

Zo weten velen fietsliefhebbers Parkhotel Valkenburg te vinden voor een fiets- en trainingsweekend. Vanuit de hotelkamer fietst men namelijk zo het wielerparadijs van Nederland in.

Deze nieuwe samenwerking betekent dus ook weer dat Parkhotel Valkenburg terug is als hoofdsponsor in het mannenpeloton. Tussen 2014 en 2016 waren er in het groene tenue vooral successen voor Marco Zanotti, Peter Schulting en Wim Stroetinga (foto).