Eerste UCI-zege door etappewinst Loir et Cher

Jelte Krijnsen heeft Parkhotel Valkenburg de eerste UCI-zege van het seizoen bezorgd. De Friese coureur was de rapste in de derde etappe en wist daarmee ook zijn allereerste UCI-zege uit zijn carrière te veroveren.

Krijnsen belandde in de bijna 200 kilometer lange rit van Fréteval naar Vendôme in een omvangrijke kopgroep, die wegbleef van het peloton. Zestien renners streden in de Franse plaats om de zege, waar Krijnsen over de snelste benen beschikte. Hij versloeg de Zweedse coureur Jakob Söderqvist op de meet. In het algemene klassement schuift Krijnsen, in Olympia’s Tour al goed voor plek drie in het algemene klassement, op naar de top vijf.

Jelte Krijnsen na afloop: “Op de lokale ronden bleven we weg met een groter groepje. Ik dacht, we moeten blijven rijden, maar niet iedereen wilde samenwerken. Dat maakte het moeilijk om de snelheid hoog te houden. Gelukkig bleven we toch vooruit. En in die laatste kilometer zat ik goed voorin, als tweede in de laatste bocht. En dan, ja, toen kon ik het afmaken.”